Кілька слів про “Музей онкології”

Я вже неодноразово згадував про те, що депутатство не обмежується лише законотворчою діяльністю. Це ще й велика відповідальність за життя людей, які живуть на твоєму окрузі…

Я дуже радий, що нам з колегами, які активно працюють у Парламенті, вдалося домогтися віділення додаткових 20 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток нашого міста. Значну частину цих коштів хотілося б спрямувати на розвиток медицини.

20 травня разом з моїм колегою народним депутатом Костянтином Яринічем ми відвідали чотири медичних заклади, які знаходяться на території міста – Житомирський обласний онкологічний диспансер, ЦМЛ№1, ЦМЛ№2 та Центральну дитячу міську лікарню.

Хочу зазначити, що я невипадково запросив Костянтина Яриніча. Окрім того, що він є членом комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, доктором наук, він довгий час пропрацював головним лікарем онкологічної лікарні у Кіровограді і є фахівцем у цій галузі. Йому вдалося вивести заклад на новий рівень!!!

Відвідавши наш онкодиспансер, ми були просто вражені його станом! У нас навіть народилася назва для нього – «Музей онкології». Бо медичне обладнання там нагадує музейні експонати, а не сучасні апарати!

Ще під час виступу перед героями-чорнобильцями я пообіцяв виділити 5 мільйонів гривень на його реконструкцію. Головний лікар онкодиспансеру Борис Гуля показав нам проектно-кошторисну документацію, яку готували ще в 2009 році, але вона застаріла і потрібна нова. Кошти на її розробку має виділити Житомирська обласна рада. Лише після того, як у мене на руках буде проектно-кошторисна документація, ми зможемо отримати ці 5 мільйонів гривень. Тому сподіваюся на лояльність депутатів обласної ради. Це єдиний заклад такого класу у нашій області і ми повинні зробити все можливе, щоб він функціонував повноцінно.

Що стосується закладів міського підпорядкування, то заступник міського голови Матвій Хренов надав мені кошторис на 7 мільйонів гривень, за які ми можемо закупити обладнання для приймальних відділень трьох міських лікарень. Я передам ці документи на Мінфін, щоб вони надали субвенцію на міське управління охорони здоров’я. Я особисто слідкуватиму за цим процесом і обіцяю зробити все, щоб кошти були використані за призначенням!

За словами Матвія Хренова, оновлення медичного обладнення дозволить скоротити час перебування пацієнта в приймальному відділенні з 2,5 годин до 40 хвилин та значно покращити якість послуг, а інколи навіть зберегти життя!!!

Хочу також додати, що я не облишив сподівань на обладнання у Житомирі єдиного центру невідкладної допомоги, через який відбуватиметься розподіл дзвінків і координація роботи «швидких». Я знаю, що вже готується проектно-кошторисна документація і я, як і обіцяв, готовий виділити кошти зі своєї субвенції на його облаштування.

Дякую всім за увагу!!!