Коментар щодо можливого уходу російських банків з України

Російські банки йдуть з українського ринку з комерційних міркувань, законодавство України їх до цього не зобов’язує. Про це заявив перший заступник голови Банку Росії Сергій Швецов, передає в середу, 18 травня, ТАСС.

За його словами, подібні закони стосуються тільки небанківських фінансових організацій. «Є законодавство українське, яке змусило російські фінансові організації, небанківські, піти з українського ринку, в тому числі Московську біржу», – наводить агентство його слова.

«Я не чув, щоб в Україні були закони, які зобов’язують російські банки піти, але я міг щось пропустити», – сказав він і додав, що російські кредитні організації самостійно вирішують, на ринках яких держав їм працювати.

«Це їх комерційне справа», – підкреслив Швецов.

18 травня «Коммерсант» повідомив, що російські кредитні організації з державною участю задумалися про вихід з українського ринку. Джерела газети розповіли, що Ощадбанк шукає покупця після невдалих переговорів про продаж дочірнього банку українському бізнесменові Олександру Ярославському. За даними видання, ВЕБ також має намір продати український бізнес – Промінвестбанк.

У той же час приватна «Альфа-груп», що володіє Альфа-банком, за даними газети, навпаки, нарощує присутність на Україні, купуючи Укрсоцбанк у Unicredit Group.

17 травня президент ВТБ Андрій Костін заявив, що компанія може продати свій український бізнес, тому що не бачить можливостей для розвитку в країні. За його словами, банк несе там суттєві втрати.

Creditoff предлагает не ждать крдеитов от банков, а обратиться к ним и получить Швидко гроші. Про кредиты и отзывы о Швидко Гроші читайтн на сайте.