​МФК «Житомир» здобув першу перемогу з рахунком 1:3

Муніципальний футбольний клуб «Житомир» здобув першу перемогу в аматорському чемпіонаті України. Після не надто вдалого старту підопічні Ігоря Левицького на виїзді обіграли ФК «Луцьк» з рахунком 1:3 в третьому турі чемпіонату, який відбувся у неділю, 8 травня.

Житомиряни першими пропустили гол вже на 5 хвилині матчу, але змогли швидко оговтатися, перехопити ініціативу і ще до перерви відіграли м’яч. На 22 хвилині Роман Гусак замкнув передачу Омельянчука і головою відправив м’яч у ворота – 1:1. Другий тайм так само пройшов за переваги житомирян, хоча лучани теж час від часу небезпечно контратакували і досить грамотно грали в захисті. Але Роман Гусак все рівно зумів ще двічі забити, оформивши хет-трик.

Наші футболісти показали гарну злагоджену гру і мали ще не одну нагоду збільшити рахунок, але надійно грав воротар і захист господарів.

– Після матчу класні відчуття, вважаю, що ми показали гарний результат. Дякую всій команді за допомогу. Вважаю, що сьогодні всі герої матчу, всі працювали на результат і зробили свій вклад в перемогу. Команда прогресує, ми постійно тренуємося, працюємо над собою, викладаємося в кожній грі. Ось і результат, – прокоментував зустріч з ФК «Луцьк» Роман Гусак, гравець МФК «Житомир».

– Почали гру з деякого мандража. Можливо, вплинула дорога, ми приїхали всього за годину до гри. І хоча суперник дещо «літній», але спочатку «показав зуби». Але ми змогли розібратися, прислухалися до коректив тренерів, зробили висновки

і отримали результат. Думаю, що могли забити навіть більше, – прокоментував гру капітан МФК «Житомир» Максим Зайнчковський.

– Враження надзвичайні. Нарешті ми маємо першу перемогу. Ми її очікували, бо команда йшла до цього, хлопці багато працювали, тренувалися, зігрувалися. І по сьогодншній грі та результату видно, що ми на правильному шляху, – прокоментував гру президент МФК «Житомир» Руслан Павлюк.

Що цікаво, суперник житомирян – ФК «Луцьк» має невдовзі стати наступником прем’єр-лігової “Волині” у ПФЛ і позиціонується як нова футбольна надія Волинської області. Зараз клуб проходить атестацію в ІІ лігу, а перед командою ставляться задачі вже за декілька років вийти в прем’єр-лігу.

Однак поки новоствореному луцькому колективу не надто щастить – команда програла всі три гри в аматорах і посідає останню сходинку в турнірній таблиці. Та й луцькі вболівальники поки не поспішають підтримати своїх футболістів – на гру з “Житомиром” прийшло відсили декілька сотень глядачів. А сам матч пройшов за шаленої підтрмки житомирських вболівальників, які задавали весь емоційний тон гри.

В іншому поєдинку 3 туру в нашій групі на Львівщині нічиєю розійшлися “Гірник” та ФК “Малинськ” – 2:2.

Таким чином перемога дозволила МФК “Житомир” скоротити відставання від “Гірника” із Соснівки до одного очка і зберегти шанси на вихід з групи. Втім для цього житомирським футболістам доведеться серйозно попрацювати в другому колі.

Наступну гру МФК “Житомир” проведе у неділю, 21 травня, на виїзді проти ФК “Малинськ”.

Підсумкова таблиця після 3 туру

М Команда І В Н П М О

1 ФК “Малинськ” (Рівненська обл.) 3 2 1 0 7:4 7

2 “Гірник” (Соснівка Львівської обл.) 3 1 2 0 9:2 5

3 МФК “Житомир” 3 1 1 1 4:4 4

4 ФК “Луцьк” (Волинська обл.) 3 0 0 3 2:12 0