На Житомирщині через суд хочуть забрати у підприємства землю, яку йому дали на 49 років з орендною платою в 1 долар

Прокуратурою Житомирської області подано позов про визнання недійсним договору довгострокового тимчасового користування лісовою ділянкою загальною площею 6,6 га у Коростишівському районі та її повернення постійному користувачу, повідомляють в обласній прокуратурі.

У 2016 році, на підставі  розпорядження, погоджено надання місцевому приватному підприємцю для довгострокового тимчасового користування 6,6 га лісу на території Квітневої сільради Коростишівського району Старосілецького лісництва «ДП Коростишівський лісгосп АПК» для культурно-оздоровчих, рекреаційних і туристичних цілей.

У подальшому, без вилучення ділянки у постійного користувача – ДП «Коростишівський лісгосп АПК»обласного КП «Житомироблагроліс», укладено договір довгострокового тимчасового користування терміном на 49 років цією ділянкою з орендною платою – 1 долар США за 1 га на рік по курсу НБУ.

“Таким чином, землю лісового фонду надано з порушенням Лісового та Земельного кодексів України, без дотримання законодавчо визначеної процедури передачі у довгострокове тимчасове користування лісів та без визначення у встановленому законом порядку плати за спеціальне використання лісових ресурсів”, – зазначають в прокуратурі.

Наразі позов перебуває на розгляді у суді.