На Житомирщині патрульні поліцейські виявили наркотики

У Новограді-Волинському патрульні виявили заборонені речовини у перехожого. Молодик переносив у сумці згортки з амфетаміном, канабісом, специфічним приладдям та іншими речами, необхідними для їх виготовлення та вживання. Розпочато розслідування.

Увечері 11 травня під час патрулювання міста на одній із центральних вулиць поліцейські помітили молодика, поведінка якого видалася їм підозрілою. Патрульні зупинили хлопця, який під час бесіди помітно нервував та відповідав невпопад.

Провівши поверхневий огляд, поліцейські виявили в сумці парубка поліетиленові пакети з порошком білого кольору, згортки фольги з подрібненою рослинною сумішшю та інші специфічні приладдя.

Конкретних пояснень щодо вмісту сумки молодик, як з’ясувалось 24-річний звягельчанин, надати не зміг. Визнав лише, що знайдене належить йому, а у пакунках знаходиться амфетамін та канабіс.

Відтак усе виявлене було вилучено працівниками слідчо-оперативної групи та направлено на експертне дослідження.

Нині у рамках кримінального провадження правоохоронці перевіряють інформацію про виготовлення та можливий збут молодиком небезпечної «продукції».

Відповідно до санкції ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України хлопцеві може загрожувати до 3 років позбавлення волі.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області