На Житомирщині подешевшали яйця, картопля, але подорожчали олія, “кулінарка”

За січень–квітень 2016 р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої на Житомирщині зросли на 0,2%.

Такі наводить управління статистики.

Зокрема, мед, борошно і крупи, масло, соняшникова олія, кисломолочна продукція, фруктові соки, сіль, прянощі та кулінарні трави, кондитерські вироби з цукру, оливкова олія подорожчали на 14,6–5,0%, кондитерські вироби з борошна, сири, соуси, приправи, безалкогольні напої, сметана, макаронні вироби, риба та продукти з неї, чай, мінеральні та джерельні води, хліб – на 4,5–1,0%.

Водночас, яйця подешевшали на 52,1%, сало – на 15,2%, рис – на 13,9%, маргарин, шоколад, свинина, цукор, молоко, яловичина – на 4,6–1,4%.

Ціни на фрукти зросли в цілому на 8,3%, у т.ч. банани – на 19,4%, яблука, сухофрукти, – на 7,4%, цитрусові – на 2,7%.

Овочі подешевшали загалом на 0,2%, в першу чергу, за рахунок зниження цін на картоплю на 16,2%, коренеплоди, цибулю та гриби – на 4,0%. Поряд з цим, капуста подорожчала на 7,2%, овочі, вирощені з насіння, – на 3,5%.

Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби зросли в цілому на 1,6%, зокрема, на алкогольні напої – на 7,5%. Натомість, тютюнові вироби подешевшали на 2,3%.