На Житомирщині поліцейські затримали домушника-гастролера

У Новограді-Волинському працівники кримінальної поліції затримали жителя Хмельниччини, який обкрадав оселі містян. Зловмисник потрапляв до приміщень через вікна і викрадав звідти золото та гроші. Нині чоловікові оголошено про підозру у вчиненні крадіжок.

До чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції звернулися двоє місцевих жителів, віком 49 та 56 років. Чоловіки повідомили, що з їх домівок викрадено майно. З приватного будинку одного із потерпілих зловмисник викрав 37 тисяч гривень. А інший власник квартири втратив золоті прикраси на суму близько 9 тисяч гривень.

Під час огляду місць подій поліцейські з’ясували, що крадій потрапляв у приміщення, відтискаючи металопластикові вікна.

Вилучивши необхідну слідову інформацію, правоохоронці розпочали низку оперативно-розшукових заходів. У результаті розшуківці встановили, що до вчинення крадіжок причетний раніше судимий за аналогічні злочини 38-річний житель Хмельницької області.

Чоловіка було затримано та доставлено до відділку поліції. Той зізнався, що приїхав до райцентру заради наживи. Золоті вироби здав до одного із місцевих ломбардів, а усі викрадені гроші вже встиг витратити.

Як повідомив заступник начальника Новоград-Волинського відділу поліції Олександр Черемісін, затриманому оголошено про підозру у вчиненні крадіжок, поєднаних з проникненням у житло (ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України). Відповідно до санкції статті подібні протиправні діяння караються позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області