На Житомирщині поліцейські затримали пенсіонерку за торгівлю забороненою речовиною

Жінку затримали одразу після продажу нею прекурсора (речовини, яка використовується під час виготовлення психотропних засобів) одному з «клієнтів». У неї вилучили 22 ампули препарату. Нині розпочато досудове розслідування.

Працівники 3-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції спільно з бердичівськими дільничними інспекторами з’ясували, що літня жінка займається збутом перманганату калію – засобу, вільний обіг якого нині заборонено.

Під час проведення оперативних заходів правоохоронці задокументували, як жінка просто на вулиці здійснює продаж трьох ампул покупцеві. Їх обох було затримано.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Бердичівського відділу поліції. Під час огляду правоохоронці вилучили у жінки 22 ампули перманганату калію.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) Кримінального кодексу України. Вилучене направлено на експертне дослідження.

– Жінка пояснила, що таким чином підзаробляє, а «марганцівку» їй продала випадкова знайома, нібито вінничанка, яка й запропонувала такий вид заробітку, – коментує начальник 3-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Олексій Душейко. – Нині триває встановлення походження вилученої речовини та каналу витоку її у незаконний обіг.

Законодавством за незаконний збут прекурсорів передбачено позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Разом з тим вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності і покупця забороненої речовини, 35-річного бердичівлянина. Йому загрожує штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області