На Житомирщині поліцейські затримали злодіїв під час спроби обікрасти магазин

Перепродаючи крадений речі широкого попиту, 43-річнийзвягельчанин разом із приятелькою мали намір налагодити власний бізнес. Реалізувати плани вже на їх першому етапі завадили поліцейські, які несподівано для «бізнесменів» з’явилися на порозі крамниці.

Акурат на Великдень до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло телефонне повідомлення від охоронця одного із торговельних закладів міста підозріло розбите вікно у сусідньому магазині.

Працівники слідчо-оперативної групи, які прибули на місце події, оглянули приміщення зовні і виявили пошкодження пластикових ролетів на одному з вікон і розбите скло. Усередині ж магазину помітили двох осіб, які похапцем складали у пакети товари з прилавків.

Злодійкуватим дуетом виявилися 43-річний чоловік та його 44-річна приятелька, обоє – місцеві жителі. Про подію поліцейські одразу ж повідомили власника крамниці. Разом з ним і свідками правоохоронці провели огляд приміщення та вилучили речові докази.

Чоловік і жінка, між тим, зізналися, що заздалегідь планували обікрасти магазин. Для цього спеціально обрали святковий день, сподіваючись, що ніхто не стане їм на заваді. Відтак уночі вони пошкодили захисний ролет та розбили віконне скло. У пакети кидали усе, що потрапляло під руки: батарейки, акумулятори, ліхтарики, жіночий одяг, іграшки, насіння культурних рослин тощо. У такий спосіб, за словами затриманих, вони прагнули організувати власний бізнес, продаючи викрадені товари на місцевому ринку.

За фактом замаху на вчинення крадіжки із проникненням у приміщенням (ст.15, ч.3 ст.185 КК України) відкрито кримінальне провадження. Злодійкуватій парочці може загрожувати ув’язнення строком від 3 до 6 років.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області