На Житомирщині поліція затримала крадія медичного обладнання

Без категорії

Дільничні інспектори встановили, що до крадіжки електрокардіографа з районної лікарні причетний 32-річний житель району. Викрадений апарат поліцейські вилучили. Нині триває досудове розслідування.

11 травня близько 23.00 до чергової частини Бердичівського відділу поліції зателефонувала медична сестра центральної районної лікарні із заявою про крадіжку. Жінка розповіла, що до приймального відділення зайшов невідомий чоловік з проханням зателефонувати, а після цього швидко пішов геть. Через деякий час вона виявила, що з кабінету зник апарат ЕКГ.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Отримавши інформацію про прикмети зловмисника, поліцейські розпочали його розшук. На одній з вулиць дільничні помітили чоловіка, схожого за описом на розшукуваного, з великим поліетиленовим пакетом у руках. Його було затримано.

– Чоловік, як з’ясувалось, 32-річний житель району, одразу зізнався у крадіжці. Електрокардіограф у нього вилучили, – повідомив начальник Бердичівського відділу поліції Роман Зайцев. – Він розповів, що помітивши у медзакладі сумку, дуже схожу на таку, в якій переносять ноутбуки, вирішив її викрасти, навіть не перевіряючи вмісту. Сподівався, що вигідно продасть техніку.

Нині розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до 3 років.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області