На Житомирщині поліція затримала молодиків за жорстоке побиття й пограбування жінки

Працівники Новоград-Волинського відділу поліції затримали двох місцевих жителів, які жорстоко побили звягельчанку в її ж будинку, звідки винесли золото та гроші. Нині потерпіла перебуває у тяжкому стані, а її нападникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Уранці до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення з лікарні про госпіталізацію 47-річної місцевої жительки з травмами голови, переломами щелепи, рваними ранами мочок вух та саднами на тілі.

Встановлюючи обставини, правоохоронці з’ясували, що близько 7 години потерпіла самотужки дісталася до сусідів за допомогою. Їм жінка змогла пояснити лише те, що пізно увечері повернулася додому, де на неї вже чекали непрохані гості – двоє молодиків. Непрохані гості накинулися на жінку з кулаками, після чого вона знепритомніла.

Провівши огляд будинку та навколишньої території, поліцейські встановили, що зловмисники потрапили до будинку, пошкодивши металопластикове вікно. У приміщенні правоохоронці вилучили необхідну слідову інформацію та розпочали оперативно-розшукові заходи.

У результаті проведеної роботи вже за кілька днів нападників було викрито та затримано. Ними виявилися двоє молодиків, 23-річний житель села Олександрівки та його товариш, 17-річний сусід потерпілої. Як з’ясувалося під час допиту, саме він запропонував старшому товаришу піти на злочин. Хлопець знав, що господиня живе сама і повертається додому пізно. Тож в її оселі молодики збиралися відшукати гроші та цінності.

Проте у час, коли обидва зловмисника господарювали у будинку, несподівано повернулася його власниця. Побивши жінку аж до втрати нею свідомості, молодики спустошили гаманець, наживо позривали з вух золоті сережки, а з шиї – ланцюжки, один з яких загубили по дорозі. Наступного дня викрадені прикраси продали, а гроші витратили на розваги.

Правоохоронці кваліфікували дії затриманих як розбій, поєднаний із проникненням у приміщення (ч. 3 ст. 187 ККУ). Старшому із них нині офіційно оголошено про підозру у вчиненні тяжкого злочину. Досудове слідство триває.
Обом молодикам може загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна, – повідомляє відділ комунікації ГУНП в Житомирській області.