На Житомирщині учасникам АТО пропонують гроші замість землі

У ході підготовки до другого пленарного засідання четвертої сесії 16 травня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села. У засіданні взяв участь перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма.

Депутати опрацювали 19 питань порядку денного. Зокрема, погодили внесення змін до бюджету області на 2016 рік, взяли до відома звернення Житомирського національного агроекологічного університету щодо Програми розвитку агропромислового комплексу області, розвитку органічного виробництва та щодо перерозподілу частини коштів для створення Аграрного ресурсного центру.

Окрім цього, постійна комісія розглянула звернення громадських організацій щодо надання земельних ділянок військовослужбовцям. Громадськість пропонує надавати учасникам АТО грошову компенсацію у разі, якщо з об’єктивних причин неможливо виділити землю. Оскільки це питання державного рівня, то депутати доручили голові Правління ромських Громадських організацій підготувати відповідне звернення до Верховної Ради України та Кабінету міністрів України і внести його на розгляд обласної ради.

Також члени комісії підтримали звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету міністрів України щодо реформування лісової галузі, в якому висловлюють стурбованість реформою, яка полягає у ліквідації державних лісогосподарських підприємств та створенні на їх базі єдиної державної лісогосподарської структури. Депутати вважають, що це може призвести до централізації процесів управління галуззю та позбавлення громад важелів впливу у даній сфері. Унаслідок цього бюджет області може втратити майже півмільярда гривень у рік, що сплачують лісгоспи у виді податків, зборів та внесків. Тому депутати звертаються до вищих органів влади з проханням не допустити прийняття економічно необґрунтованого рішення.

apk1

apk2

apk3

apk4

apk5

apk6

apk7

Прес-служба обласної ради