Підозрюваного у вчиненні розбою житомирські оперативники затримали у Києві

Наприкінці лютого до поліції звернувся громадянин Грузії ізповідомленням про вчинення відносно нього розбійного нападу. Чоловікові завдали тілесних ушкоджень, відібрали значну суму грошей та вивезли з Житомира і залишили між селами у Коростишівському районі. Оперативники карного розшуку,встановивши особи нападників, затримали одного з них у столиці.

Потерпілий, оговтавшись від отриманих травм, дійшов до крайньої оселі селаКолодязьок і попросив про допомогу. Чоловікові викликали «швидку» таповідомили про подію до Коростишівського відділу поліції.

Згодом медики діагностували у нього закриту черепно-мозкову травму,струс головного мозку, забій грудної клітки, садна та гематоми. Чоловік щекілька тижнів перебував на стаціонарному лікуванні.

Поліцейським він розповів, що того дня їхав з Києва до Житомира. Умаршрутному автобусі познайомився із земляком, який запросив його нагостини. Чоловіки кілька годин «відмічали» зустріч за місцем проживаннянового товариша, а потім продовжили свято у кількох розважальнихзакладах обласного центру, де до них приєднались й інші відпочивальники.

В якийсь момент між чоловіками виникла незгода чи то через надмірувжитого алкоголю, чи з якихось інших мотивів, але земляк викликав таксі іпотерпілого нові «друзі» всадили в автомобіль, вирушивши разом з ним. Їхсуперечка продовжилась за містом, де потерпілого побили, а потім відібралинаявних 500 доларів США. Безпорадного залишили у полі між селами МаліКошарища та Колодязьки Коростишівського району.

Як розповів заступник начальника ГУНП в Житомирській області ЮрійКрошко, розшуківці провели низку заходів, аби встановити всіх дійових осібтого вечора. У результаті вдалося вийти на підозрюваного 56-річногоуродженця Грузії, який тимчасово знаходився у м. Житомирі. Чоловік лишена початку лютого звільнився з місць позбавлення волі, де відбувавпокарання за розбій. Саме він і був тим випадковим знайомим, який підсівуранці до потерпілого у маршрутному таксі, а увечері – відібрав гроші.

Нині йому оголошено про підозру у вчиненні ще одного нападу та взято підварту. Відповідно до санкції статті (ч.2 ст. 187 ККУ) чоловікові можезагрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10років з конфіскацією майна. Триває подальше досудове розслідування, урамках якого встановлюється місце знаходження іншого учасника події.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області