Поради щодо вибору змішувача у ванну

Ванна – кімната, де ми миємо обличчя і руки, розслабляємося після робочого дня і звільняємося від втоми тіла і душевних тривог. Щоб максимально розслабитися і насолодитися зручністю, необхідно уважно підійти до підбору сантехніки, вибираючи якісні змішувачі для неї.

Вибір змішувачів в ванну дуже широкий, і в модельних рядах нескладно загубитися. Саме тому пропонуємо звертатись до спеціалістів Сантехкомплекту.

 Змішувачі використовуються для подачі води, регулювання її температури і напору. Оригінальний дизайн змішувача додасть ванній кімнаті розкоші і витонченості.

Визначаємо кількість змішувачів

Число змішувачів у ванній кімнаті визначається площею ванній і вашими фінансовими можливостями. Всі змішувачі повинні бути зручними для кожного користувача / члена сім’ї. Їх встановлюють в раковині, ванні, унітазі / біде і душовій кабіні / гидромассажном боксі.

Оптимально буде на кожен вид сантехніки встановити змішувач. Для ванни можна поєднати змішувач з лійкою і шлангом. У компактних кімнатах нерідко використовують один змішувач для раковини і ванни. Душові кабіни і біде припускають наявність особливого змішувача, відповідного тільки для даного виду сантехніки.

Способи установки змішувачів

Залежно від типу установки змішувачі діляться на: настінні, підлогові, врізні і вбудовуються. Найпопулярніші – настінні. Один настінний змішувач може використовуватися для двох приладів при наявності довгого виливу. Установка на стіні надійна, довговічна і проста. Трубопроводи ховаються в стіні.

Підлогові моделі дорого коштують і не сильно популярні. Їх установка непроста – труби з гарячою і холодною водою необхідно ховати в підлогове покриття. Іноді змішувачі встановлюють на подіум. Настільні змішувачі багатофункціональні, зручні. Їх також можна встановлювати між раковиною і ванною.

Вбудовувані змішувачі декоративні і компактні розміри. Їх встановлюють у спеціальні порожнини або за стінкою сантехніки. Підбір вбудованих моделей відбувається індивідуально. Істотний недолік – складність монтажу і ремонту.

Для сталевих і акрилових ванн підходять врізні крани. Вони комплектуються під кожен предмет сантехніки окремо. Подібні моделі компактні і різноманітні в дизайні. Якщо у вас дизайнерська ванна, то врізні крани додадуть їй вишуканості.

Тип змішувача для ванною буває класичним (з виливом) і каскадним.

Моделі з виливом прості в експлуатації, функціональні, довговічні і надійні. Ізлівов може бути один або два.

Каскадні крани працюють за принципом «водоспаду». У них збільшена пропускна здатність, тому потрібні більш товсті труби. Такі моделі коштують дорожче і мають нюанси при установці.

За типом регулювання подачі води змішувачі бувають змішувачі одних важелів, двохвентильні і безконтактними. Перші зручніше, другі надійніше, треті добре підійдуть для дітей.