Прототип гнучкого 3-D смартфона

Усі навколо тільки і говорять, що про гнучкі екрани і про майбутнє, де смартфони можна буде обертати навколо зап’ястя, згортати в трубочки і, взагалі, проробляти з ними незбагненні речі. Але як в дійсності може змінитися взаємодія людини і його смартфона, будь у нього гнучкий екран?

Зараз багато розробників працюють над пристроями віртуальної реальності, які можна прикріпити до обличчя  і отримати захоплюючий тривимірний ефект присутності. 

HoloFlex – винахід канадських розробників, яке дозволить тримати віртуальну реальність на долоні.

Новий прототип смартфона, який отримав назву HoloFlex, розробляється в лабораторії Human Media Lab, що розташовується в Кінгстоні. Насправді зображення, які демонструє HoloFlex, не плавають над екраном, але мають глибину, що дозволяє звичайному зображенню виглядати тривимірним. При цьому ніяких очок для повноцінного використання смартфона не потрібно, все це оптичне диво відбувається прямо на OLED-дисплеї.

Через те, що зображення проектується через масив мікролінз з невиправленої дісторсиєю надрукованих на 3D-принтері, дозвіл 3D-зображень на даний момент досить скромне, всього 160 х 104 пікселя. Користувач зможе відрегулювати глибину зображення під себе, просто згинаючи пристрій. Вигинаючи дисплей, можна відсувати, наближати до себе об’єкти і навіть їх редагувати. У грі Angry Birds згинанням можна стріляти.

Інша  демонстрація, яка демонструє каталог смартфонов, теж вражає: розробники показали можливість гортати сторінки згинанням.

На жаль, незважаючи на те що всім дуже хочеться помацати новинку, яка працює, до речі, на звичайному Android 5.1, пройде ще дуже багато часу до того, як подібні пристрої почнуть продаватися в магазинах. А шкода, голографічний 3D-дисплей, за допомогою якого можна здійснювати введення даних згинанням, – це круто!