​У Житомирі поблизу обласної бібліотеки триває Великодній Ярмарок. ФОТО

На Новому бульварі навпроти обласної бібліотеки ім. Ольжича гамірно. Дорослі та діти насолоджуються святом. А весняна тепла погода цьому сприяє. 

На сцені під спів Вєрки Сердючки виступають артисти. Хтось підспівує та пританцьовує, інші розглядають велетенські писанки. Їх тут 300. 

Жінки, вбрані в українські костюми, на вулиці облаштували виставку-продаж великодніх паляниць. Тут і зовсім малесенькі кекси, і велетенські, схожі на весільні, короваї.

Свято триватиме ще кілька днів. На сцені заплановані виступи соло-артистів, вокальних гуртів і танцювальних колективів.

Просто неба в Арт Майстерні юний спеціаліст розфарбовує всім бажаючим обличчя. За свою роботу бере мінімум 15 гривень в залежності від складності розпису. 

Увагу дітей більше привертає надувний атракціон, де з’їжджають з гірки, та батути, на яких досхочу стрибають малюки. А поряд знаходиться мотузковий лабіринт. Але він не користується популярністю. 

Аби відпочивальники змогли перекусити, тут же навпроти обласної бібліотеки організували фестиваль вуличної їжі. Продають напої та наїдки, починаючи із кави, чаю, булочок, тістечок і закінчуючи алкоголем та шашликами. 

Також поставили вдосталь дерев’яних столиків, за якими можна просто посидіти та послухати музику, що лунає зі сцени. Більш вибагливі можуть посидіти, навіть прилягти, на великих м’яких кріслах, які розмістили на газоні неподалік перекусочних. 

Тут же, поблизу зони відпочинку майстри народного мистецтва показують власні роботи, з поміж яких великодні сувеніри, ляльки-мотанки, оригінальні писанки, плетені кошики, вироби з лози та льону, українські вишиванки, а також виставка дерев’яних копій козацьких шабель. 

Наталія Дехтієвська.