Україну заполонили російські книги

Російська художня література вже давно закріпилася в українських книгарнях. На неї припадає до 90% книжкового ринку і це викликає тривогу, адже в інформаційній війні, книга – засіб впливу.

Сьогодні майже у кожному місті України на полицях магазинів можна знайти книги, які пропагують комуністичну ідеологію та «неповноцінність» української історії.

Чого тільки варті книги, написанні нашими політиками «втікачами». 

«Украина на перепутье» – саме так назвав свій «витвір мистецтва» колишній прем’єр-міністр України М. Азаров. За попередньою оцінкою фахівців медіа-сфери України, вказана продукція виготовлялась за підтримки та виключно в інтересах країни-агресора.

На жаль, пропаганда «русского мира» проникла і до українських шкіл та гімназій.

На окупованій частині Донеччини бойовики за вказівки російських кураторів роздавали школярам пропагандистські букварі з символікою терористичної “ДНР” та портретом їхнього ватажка Олександра Захарченка, пропагандуючи при цьому ненависть до всього українського.

Але, школярі не тільки окупованих територій, а й столиці України можуть на собі відчути всю суть Кремлівської пропаганди. Підтвердженням цього, стала ситуація із підручником з російської мови, який отримали учні однієї з київських гімназій. Причиною стурбованості як серед батьків, так і в міністерстві освіти стало те, що книга на першій сторінці має зображення герба Росії, а всередині містить багато пропагандистських розділів, у яких учням розповідають про «єдиный русский мир», Степана Бандеру, як головного “поплічника німецького фашизму” та про щасливе воз’єднання Криму з Росією.

Тож як вберегти своїх рідних та близьких людей від відвертої антиукраїнської пропаганди, як унеможливити потрапляння такої літератури до рук молоді, яка будує наше майбутнє, не дати підстав сумніватися у тому за що ми всі боремося?

Вихід є – звертайте увагу на книги, які розповсюджуються в магазинах та підручники, які ви купуєте для своїх дітей, на все те, що хоча б якимось чином може спотворити свідомість та патріотизм українця, а у разі виявлення таких книг, звертайтесь до правоохоронців, так як законодавством України передбачено сувору відповідальність за розповсюдження матеріалів, зміст яких загрожує національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, пропагує війну, насильство, жорстокість, розпалює міжетнічну, расову, релігійну ворожнечу, посягає на права і свободи людини.