Вчені розвіяли міфи про шкоду кави

Довгі роки люди намагалися уникати кави, вважаючи його нездоровим напоєм. 

Адже давно встановлено, що кофеїн прискорює серцебиття і підвищує тиск. Це так, але довгострокові наслідки у цього не обов’язково погані. У здорових людей кава лише тренує серцевий м’яз. Хорошу каву, до речі, можна замовити на http://coffeeok.com.ua/lavazza-kofe – насолоджуйтесь ароматом хорошої філіжанки щодня.

Експерт: «Як показали нові дослідження на більш ніж мільйон людей, кава насправді робить позитивний вплив на серцево-судинну систему. Від 3 до 5 чашок кави в день захистять серце від проблем».

А вчені з Університету Токіо, вивчивши історії 90 тисяч пацієнтів, довели, що у віці від 40 до 70 років вживання 1-2 чашок в день знижує ризик смерті на 15%, а якщо випивати 3-4 чашки кави в день, то шансів померти стає менше вже на 24%. Так що кава для більшості людей – здоровий і навіть лікувальний напій. Втім, якщо є проблеми з серцем і тиском, краще проконсультуватися з лікарем. І дозу в 5 чашок в день нікому краще не перевищувати.

А ось наркоманами кавоманів називати неправильно. Доктор Астрід Неліг довгі роки вивчає психологію вживання кави і наполягає, що шанувальники цього напою страждають без нього, але щоб кава зруйнував комусь життя – до цього все ж не доходить.

Що стосується розчинної кави, технологія його виробництва така, що кофеїну в ньому часто навіть більше, ніж в зерновому або молотом. Зараз найчастіше сировину заморожують, а тому видаляють воду методом сублімації. Виходить, по суті, концентрат основних складових звичайної кави, в тому числі і підбадьорливого кофеїну. Тому казки про те, що нібито від розчинної кави засипають, на відміну від меленого, це всього лише казки.

Головне – не зловживати. Повторимо: 3-5 чашок кави в день – не тільки безпечна, але навіть корисна норма, рекомендована вченими. Кава реабілітований наукою, і якщо не заперечує ваш лікар, то цей напій можна і потрібно пити.