Вплив російської пропаганди продовжує затьмарювати розум українців

Інформаційну війну проти України Російська Федерація розпочала значно раніше від нинішньої гібридної війни. 

Російські телевізійні канали, російські кінофільми, російські телевізійні серіали заполонили інформаційний простір України від початку 90-х років. 

І досі, а ні військова агресія Кремля проти України, а ні відповідна заборона російського інформаційного продукту, а ні позбавлення російських журналістів акредитації не зупинили «вкидання» кремлівської пропаганди в Україну через телебачення.

З метою протидії інформаційній агресії з боку іноземних держав, мінімізації її впливу на населення нашої держави, Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення спільно із правоохоронними органами вживаються заходи щодо тимчасового обмеження ретрансляції деяких російських телеканалів в кабельних мережах провайдерів програмної послуги та в громадських закладах. 

Однак, у багатьох готелях, ресторанах та інших громадських закладах Житомирської області і надалі продовжують транслюватися всі так звані «путінські» пропагандистські канали.

Незважаючи на всі попереджувальні заходи вищезазначених органів, вплив російської пропаганди продовжує затьмарювати розум наших громадян. 

Протидія цьому, це не тільки завдання спецслужб. 

Вони будуть безсилі, якщо ця протидія не буде надана суспільством та кожним громадянином України. 

Тому необхідно звернути увагу на фізичних та юридичних осіб, що здійснюють незаконну ретрансляцію заборонених програм у місцях масового відпочинку та скупчення людей, а також осіб, які продають продукцію, яка надає можливість здійснювати перегляд заборонених каналів чи пакет програм, який містить заборонені телерадіопрограми та ВИМАГАТИ від них негайного вжиття заходів з обмеження доступу до перегляду заборонених каналів.

В іншому випадку – законодавством України передбачено сувору відповідальність, за розповсюдження телевізійних програм, зміст яких загрожує національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, пропагує війну, насильство, жорстокість, розпалює міжетнічну, расову, релігійну ворожнечу, посягає на права і свободи людини.

Примітка: на даний час рішеннями Національної ради і Окружного адміністративного суду міста Києва в ефірних і кабельних мережах України заборонено ретрансляцію наступних російських каналів:

“Первый канал. Всемирная сеть”, “РТР-планета”, “Россия-24” і “НТВ-Мир”, “TVCI”, “Россия-1”, “НТВ”, “ТНТ”, “Петербург-5”, “Звезда”, “РЕН-ТВ”, “Life News”, “Russia Today”, “РБК-ТВ”, “Історія” (ВГТРК), “365 дней”, “24 Техно”, “Мир 24”, “Многосерийное ТВ” та “Иллюзион+” “Совершенно секретно”, “Кто есть кто”, “Шансон-ТВ”, “Парк развлечений”, “Мир сериала”, “Авто плюс”, “Кухня ТВ”, “КХЛ”, “Наука 2.0”, “Моя планета”, “Телекафе”, “Боец”, “Время: далекое и близкое”, “Настоящее Страшное Телевидение” (НСТ) і “Сарафан”.