25 червня через Житомир пройде Вишиваний шлях

25 червня 2016 року до Житомира завітає група справжніх фанатів велосипедних мандрів – учасники Всеукраїнського велопробігу маршрутом «Вишиваний Шлях» . 

Велопригода стартувала 11 червня в Ужгороді. Звідти першопрохідці «Вишиваного Шляху» прямували до Мукачевого. Перша ночівля групи відбулася на території замку кохання Сент-Міклош у с. Чинадієво. 

Велосипедисти їхали за маршрутом Ужгород, Мукачево, Воловець, Сколе, Дрогобич, Комарно, Львів, Перемишляни, Олесько, Почаїв, Кременець, Острог, Шепетівка, Полонне, Чуднів. Найдовший відрізок на маршруті, який група мала подолати за день – Кременець-Острог. Відстань – 95 кілометрів.

У Житомир група у складі 25 велосипедистів прибуває орієнтовно о 13.00. Місцеві активісти підготували для учасників велопробігу цікаві екскурсії та готуються до теплої зустрічі. Планується прес-конференція, а також візит до музею космонавтики. А 26 червня зранку вирушають до Радомишля.

У групі велосипедистів – представники майже всіх регіонів України: Харків, Львів, Рівне, Житомир, Миколаїв, Івано-Франківськ, Київ, Дрогобич, Чернівці. Крім того, у складі учасників – 2 білорусів!

Протягом 18 днів учасники заходу відкривають для себе незвідану Україну, проїжджють повз безліч цікавих пам’яток та гарних місць. Фінішує група 28 червня у Києві на Майдані Незалежності, де зустрічається з велосипедистами, що паралельно долали іншу половину маршруту – з Харкова до Києва. 29 червня відбудеться прес-конференція, на якій учасники проекту поділяться своїми враженнями про мандрівку, організатори підведуть підсумки велопробігу та розкажуть про подальші плани.

Вишиваний Шлях – всеукраїнський соціальний туристичний проект, метою якого є розкриття незвіданого туристичного потенціалу України та символічне об’єднання заходу і сходу України велосипедним маршрутом, довжиною більше 2 000 км. Детальна інформація та план проведення велопробігу із зазначеними місцями та датами старту доступні на сайті www.ornamentway.com