Кава прискорює мислення

Відомо, що кава при правильному його вживанні має безліч корисних властивостей, що сприятливо впливають на здоров’я людини.

Група вчених з Університету Брістоля (University of Bristol), представляючи результати свого дослідження на щорічних зборах товариства неврологів, повідомили, що кофеїн позитивно впливає на ряд когнітивних здібностей у людей похилого віку. Саме тому варто пити якісну каву, яку варто придбати в інтернет-магазині “КофейОК”. Звертайтесь за посиланням – http://coffeeok.com.ua.

Керівник наукового проекту Канчан Шарма (Kanchan Sharma) зазначив, що головною метою дослідження було вивчення ролі кофеїну в лікуванні пацієнтів, які страждають деменцією.

Деменція – це придбане слабоумство, що виявляється стійким зниженням пізнавальної діяльності з втратою в тій чи іншій мірі раніше засвоєних знань і практичних навичок, утрудненням чи неможливістю придбання нових.

В даний час, за словами Шарма, деякі відомі методи лікування деменції спрямовані в основному на підвищення уваги. Однак роль вживання кави при лікуванні даного захворювання раніше ніким не розглядалася.

В ході дослідження вчені протестували 38 осіб у віці від 55 років до 91 року, розділених на дві групи: перша – це люди, що вживають каву з кофеїном, друга – кави без напої. Всім учасникам було запропоновано пройти тест Струпа, який заснований на відмінностях зорового і логічного сприйняття кольору. Обстежувані повинні були прочитувати назви кольорів, при яких значення слова і колір шрифту не завжди збігалися (наприклад, слово «зелений» було написано червоним шрифтом, а «червоний» – синім).

Дослідники виявили, що люди, які вживали кофеинсодержащие напої, показали кращий середній час, ніж ті, хто пив каву без кофеїну. Фахівцям також стало відомо, що вживання кави підвищило точність відповідей. Згідно з тестом, це означає підвищення сприйняття, уваги і концентрації учасників.

Виходячи з отриманої інформації, що спостерігалися у здорових людей поліпшення під час експерименту були мінімальними. Проте в учасників з наявними когнітивними порушеннями кофеїн володіє більш вираженим ефектом.

Співробітники Університету Брістоля акцентували увагу на невеликій вибірці, на якій грунтувалося їх дослідження. У майбутньому вони планують повторити роботу за участю більшої кількості задіяних в експерименті осіб.