Керувати Держгеокадастром у Житомирській області буде Олександр Ходаківський

Учасники АТО, волонтери і активісти 22 червня перекривали трасу Київ-Чоп поблизу Житомира. Таким чином учасники акції вимагали у влади врегулювати ситуацію з виділення земельних ділянок бійцям та призначити керівника Держгеокадастру в Житомирській області.

Відразу після акції протесту голова Житомирської ОДА сергій Машковський повідомив журналістам про нове призначення т.в.о. Держгеокадастру в області.

«Сьогодні призначено т.в.о. Держгеокадастру в області. Це – Ходаківський Олександр Олександрович. Це людина, що живе і працює в Житомирі, розуміє пріоритетність виділення земель учасникам АТО та, сподіваюсь, буде відстоювати інтереси жителів області. Посада керівника геокадастру – це, перш за все, велика відповідальність. Ця людина повинна виправдати сподівання суспільства», – сказав Машковський.

Також голова ОДА повідомив, що чекає від т.в.о. Держгеокадастру в області скасування наказів на земельні ділянки для львівських студентів.

«Буде введено певний мораторій на виділення земель фізичним особам у районах, де є поклади бурштину чи титану. Звертатися зможуть державні компанії з відповідними ліцензіями, які публічно і прозоро повинні пройти визначену процедуру, у тому числі – погодження з місцевими громадами», – сказав Сергій Машковський.

Питання ж виділення земельних ділянок для учасників АТО мають бути на посиленому контролі в т.в.о. Держгеокадастру та вирішуватися в оперативному порядку, – упевнений керівник області. Адже зараз близько 3 тис. звернень демобілізованих на виділення землі залишилися без розгляду.