На Житомирщині 80-річна пенсіонерка переказала шахраям понад 5 тис грн “податків”

Повіривши «інспектору соціального захисту», жителька с. Березців переказала на вказані їй банківські рахунки гроші в якості «податку», нібито необхідного для повернення коштів, раніше витрачених на лікування. Поліцією розпочато досудове розслідування, триває встановлення осіб, причетних до шахрайства.

Пенсіонерка розповіла поліцейським, що ще у квітні до неї зателефонувала незнайомка, яка назвалася працівницею інспекції соціального захисту та повідомила, що їй компенсують кошти, раніше витрачені на лікування. За її словами, кілька місяців тому вона побачила телепередачу з рекламою лікувального засобу та замовила собі препарат на загальну суму близько 10 тисяч гривень. Саме про відшкодування затрачених коштів йшлося у розмові з «соцпрацівницею». Вона повідомила старенькій, що вартість ліків була завищена у кілька разів, відтак кошти їй повернуть.

Після тривалих перемовин і з’ясування всіх деталей уважна та чемна «інспектор» запевнила стареньку, що кошти підготовлені для повернення. Їй лишилося виконати одну єдину умову: сплатити «податок». Відтак на початку червня пенсіонерка переказала за вказаними їй банківськими реквізитами 5300 гривень.

Однак після цього «соцпрацівниця» на зв’язок більше не виходила і грошей старенька не дочекалася. Тож звернулася до поліції.

Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні заходи для встановлення осіб, причетних до кримінального правопорушення.Разом з тим, правоохоронці закликають полісян бути уважними та розсудливими у всіх фінансових питаннях.