На Житомирщині податкова міліція викрила підприємство, яке проконвертувало 2 мільярди

Співробітники податкової міліції Житомирської області викрили комерційне підприємство, що проконвертувало 2 млрд гривень.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба.

“З’ясувалося, що посадовці протягом 2013-2014 років для ухилення від сплати податків під час митного оформлення товарів подали до митних органів недостовірні відомості щодо коду товару “відходи та брухт легованої сталі”, – йдеться у повідомленні.

Як наголошується, це призвело до ненадходження до бюджету коштів (митних платежів) на суму близько 5 млн гривень.

“Загалом протягом 2013-2016 років через розрахункові рахунки суб’єктів господарської діяльності, підконтрольних комерційному підприємству, проконвертовано близько 2 млрд гривень. Ймовірна сума втрат, завданих бюджету, внаслідок такої діяльності складає близько 300 млн гривень”, – повідомляє прес-служба.

Згідно з повідомленням, у ході проведення оперативно-слідчих дій було здійснено 10 обшуків за місцями реєстрації зазначених підприємств та в місцях проживання фігурантів провадження.

“Під час обшуків виявлено та вилучено чорнову бухгалтерію, комп’ютерну техніку, сервери, електронні носії інформації, банківські картки, мобільні засоби зв’язку, 361 печатку підприємств з ознаками фіктивності, 2 штампи, 31 факсиміле, 3 системні блоки, 26 ноутбуків, 7 мобільних телефонів, грошові кошти в сумі 5 тисяч доларів”, – повідомляє ДФС.

“На розрахункових рахунках фіктивних підприємств у банківських установах накладено арешт на суму 140 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні.