На Житомирщині поліція затримала причетного до вбиства пенсіонерки

19 червня у с. Малосілці Бердичівського району селяни виявили у будинку 60-річну господиню з ножовими пораненнями на тілі. Вже за кілька годин працівники поліції затримали 17-річного сусіда загиблої, причетного до вбивства. Нині триває досудове слідство.

Повідомлення про страшну знахідку надійшло до Бердичівського відділу поліції близько 7.00. За словами сільського голови, який зателефонував до чергової частини, односельці звернули увагу, що в обійсті загиблої реве голодна худоба. Коли ж навідались до будинку, виявили закривавлене тіло 60-річної господині.

На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. З’ясувалось, що жінка загинула від проникаючих, ймовірно ножових, поранень органів черевної порожнини. Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці розпочали першочергові дії задля встановлення обставин події та особи, причетної до скоєння вбивства. Провівши низку спеціальних заходів, у тому числі вилучивши речові докази, поліцейські з’ясували, що до вчинення злодіяння може бути причетний 17-річний сусід загиблої.

Хлопець спочатку плутався у показах, а згодом зізнався, що минулого вечора шукав свого зниклого собаку. За його словами, пса він знайшов на подвір’ї сусідки – та в цей час тримала в руках ножа. Між ними сталася словесна перепалка, що переросла в бійку. Під час сутички хлопець наніс пенсіонерці тілесні ушкодження, що стали причиною смерті.

Нині у рамках досудового розслідування триває з’ясування всіх обставин та версій розвитку подій. Хлопця затримано за ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Законодавством вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області