​На Житомирщині приватна фірма самовільно захопила державні стави та гідротехнічні споруди

Співробітники Управління Служби безпеки України в Житомирській області викрили викрила незаконну діяльність приватного підприємства, що упродовж півтора десятки років експлуатувало самовільно захоплені 14 ставів та 95 гідротехнічних споруд на території Попільнянського і Ружинського районів.

Оскільки ці об’єкти відносяться до захисних гідротехнічних споруд, що мають загальнодержавне значення, приватизації вони не підлягають взагалі, а передача в оренду можлива виключно за безпосереднім погодженням із Фондом державного майна України.

Місцеве товариство з додатковою відповідальністю використовувало стави та гідроспоруди без жодних правовстановлюючих документів, водогосподарських паспортів з правилами експлуатації, договорів оренди водних об’єктів, документів режиму тощо.

Для легалізації своєї діяльності ділки використовували документи, оформлені на ліквідоване ще на початку 2000-х років державне підприємство.

За матеріалами СБУ поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення й притягнення до відповідальності всіх причетних до оборудки з державним майном.

Збитки, завдані державним інтересам, уточнюються.

Прес-група УСБ України в Житомирській області