На Житомирщині суд може відібрати земельну ділянку з бурштином у посадовця Держгеокадастру

Прокуратура Житомирської області, з метою попередження використання землі не за цільовим призначенням, а також повернення ділянок, які використовуються для незаконного видобування бурштину, оскаржила до суду надання у власність майже 30 гектарів землі вартістю 210 тис грн на території Тепеницької сільської ради Олевського району.

Під час вивчення наявності підстав для представництва інтересів держави в суді установлено, що у листопаді 2014 року, у порушення вимог земельного законодавства, наказами ГУ Держгеокадастру в Житомирській області надано у приватну власність 30 га сільськогосподарських угідь на території зазначеної сільради.

Зокрема, власниками земельних ділянок в Олевському районі стали 18 жителів різних областей, серед яких – посадовець ГУ Держгеокадастру у Житомирській області та члени його сім’ї.

Однак, зважаючи на поклади бурштину, власники отриманих наділів не мали намірів обробляти землю та займатися особистим селянським господарством, оскільки три земельні ділянки було відразу продано.

За інформацією органів місцевого самоврядування, передана у приватну власніть земля використовується не для сільськогосподарського виробництва, а для незаконного видобутку бурштину.

Як повідомляють у прокуратурі, наразі позов перебуває на розгляді в суді.

Органи прокуратури області і надалі принципово реагуватимуть на кожне порушення законодавства і вживатимуть рішучих заходів для припинення чиновницького свавілля у земельній сфері та будь-яких спроб отримати у власність землю для безперешкодного видобутку бурштину.