На Житомирщині злодії залишили без зв’язку жителів кількох сіл

Двоє жителів Коростенського району демонтували і викрали телефонний кабель та елементи його кріплення з повітряних ліній між кількома селами на 9 тисяч гривень.

До Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення про крадіжку телефонного кабелю з повітряної лінії зв’язку між селами Ушомиром і Боровицею.

На місці події поліцейські встановили, що кабель відсутній на кількох опорах. Разом з ним зникли й інші металеві елементи кріплення: крюки, траверсні штирі та хомути.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.185 (Крадіжка) ККУ та розпочато кримінальне провадження.

Поліцейські провели необхідні першочергові заходи у навколишніх селах і в результаті встановили особи крадіїв. Ними виявилися 48-ми та 21-річний жителі Коростенського району, які зізналися у вчиненому. Нині встановлені ще три подібні факти, до яких причетні обидва чоловіки.

За словами затриманих, вони вдалися до демонтажу кабелів та металевих елементів кріплення, аби в подальшому здати їх до пункту прийому металобрухту.

За чинним законодавством такі протиправні дії можуть обернутися для обох покаранням від штрафу й аж до позбавлення волі строком до 6 років.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області