На житомирських пляжах вже потонули 2 людини

Станом на 22 червня на водних об’єктах міста вже загинули 2 людини. Ці трагічні випадки з відпочиваючими трапилась на стихійних пляжах. 

Про це інформує управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради.

Фахівці наголошують: причина отримання травм та утоплення – це елементарне нехтування правилами безпеки під час відпочинку на водних об’єктах. 

“Це підтверджує і останній випадок, який трапився на «Богунському» кар’єрі 20 червня поточного року. Так, під час відпочинку, який супроводжувався вживанням спиртних напоїв, близько 23.00 год 36 річний чоловік продовжив купання в кар’єрі. Через деякий час друзі, помітивши відсутність чоловіка, забили на сполох та почали шукати. 21 червня організовано пошукові роботи утопленика водолазами-рятувальниками міської комунальної рятувальної служби на воді. Тіло загиблого було знайдено на глибині близько 6 метрів та піднято з води”, – зазначають в міській раді.

Варто також зазначити, що цього тижня, завдяки оперативним діям чергових водолазів на дорослому міському пляжі було врятовано чоловіка”, – повідомляє Олександр Куліковський, заступник начальника управління з питань НС та ЦЗ населення міської ради.

З метою запобігання нещасних випадків на водних об’єктах міста фахівці просять суворо дотримуватись встановлених правил поведінки на воді. А також звертаються до громади міста з проханням проводити відпочинок в офіційно визначених місцях для купання в районі гідропарку, а саме на території дитячого та дорослого міських пляжів