Поліція видворила із зони ЧАЕС трьох сталкерів із Києва та Бердичева. Фото

Під час проведення патрулювання працівники відділу поліції зони Чорнобильської АЕС виявили та затримали трьох молодиків, які незаконно проникли на територію зони відчуження.

Про це повідомляють у Київській Нацполіції.

“12 червня під час проведення патрулювання відселеного міста Прип’ять співробітники поліції виявили групу сторонніх осіб, якіпроникли на територію зони відчуження ЧАЕС поза контрольно-перепускних пунктів та без відповідного дозволу з метою туризму. Працівники поліції встановили особи чоловіків. Ними виявилися мешканці столиці та міста Бердичів, Житомирської області, віком 25, 26 та 28 років”, – йдеться в повідомленні.

За порушення вимог режиму радіаційної безпеки у зоні радіаційного забруднення на затриманих громадян складено адміністративні протоколи за статтею 46-1 «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Чоловікам загрожує штраф від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь вчинення правопорушення. Наразі правоохоронці видворили затриманих молодиків за межі зони відчуження.