Розенблат: Перерахунки (подвійна оплата) газопостачальних компаній для населення є незаконними

До громадської приймальні народного депутата України від Житомира Борислава Розенблата надійшли багато звернень стосовно оплати за газ. Люди не знали як правильно оплачувати послуги (рахунки), якщо вони не мають газових лічильників. 

Народний депутат звернувся до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України з проханням надати роз”яснення.

У відповіді  зазначається, що перерахунки газопостачальних компаній є незаконними. 

А саме:

“що перерахунок вартості природного газу, пов”язаного із здійсненням перерахунку обсягів спожитого природного газу у період дії скасованої Постанови №237, та виставлення побутовим споживачам природного газу природного газу додаткових рахунків (ПОДВІЙНОЇ ОПЛАТИ), є НЕЗАКОННИМ та призведе до порушення прав побутових споживачів природного газу, зростання соціальної напруги у суспільстві, неузгодженості дій між Оператором газорозподільної системи та постачальником природного газу.

26 квітня 2016 року своїм листом Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг рекомендувала постачальникам природного газу утриматись від незаконних дій, пов”язаних з виставленням побтовим споживачам рахунків, в яких зазначаються донарахування обсягів спожитого природного газу минулих періодів у зв”язкі із скасуванням Постанови №237″.(с)

Детальніше у прикріплених документах.

Юристи приймальні надають безкоштовні консультації у низці складних питань і проблем, пов”язаних, зокрема, із комунальними послугами, створенням ОСББ, пільгами т.і.

Графік роботи Громадської приймальні Борислава Розенблата:
м.Житомир,
майдан С.П.Корольова, 3/14

Кабінет №103 (юридична консультація):
Понеділок-п”ятниця з 10-00 до 16-00 без перерви.

Тел. 093-004-00-01

Юридичні консультації надаються безкоштовно.