​Школярі Житомира завітали до Управління поліції охорони

Поліцейські охорони провели для житомирських школярів екскурсію в музей історії свого підрозділу. Правоохоронці не лише розповіли дітям про минуле та сьогодення Управління поліції охорони, а й наочно продемонстрували організацію своєї щоденної роботи.

Гостини розпочалися із знайомства з поліцейськими охорони. Майор поліції Олександр Чепель розповів дітворі про розпорядок дня поліцейського охорони, а також про якості характеру, які повинен мати кожен захисник порядку.

– На перший погляд може видатись, що робота поліцейського – це захоплюючі пригоди і цікаві події. Насправді, це складна і відповідальна щоденна праця, яка вимагає відповідної професійної підготовки, як фізичної, так і теоретичної. Службова етика, дотримання норм закону, вміння захистити себе та інших – це ті навички, над вдосконаленням яких захисники порядку працюють щодня,- розповів Олександр Чепель.

Серед експонатів, що найбільш зацікавили дітлахів, були зброя та спецзасоби поліцейських охорони. Охочі мали можливість приміряти бронежилети чи шоломи правоохоронців.

Неабияке пожвавлення викликала й нагода випробувати себе в якості водія спецтехніки: поліцейського мотоцикла та патрульного автомобіля.

Завершились гостини обміном вражень та нових ідей для спілкування. Школярі зізналися, що така незвична екскурсія цікава й несе в собі багато нового про повсякденне життя правоохоронців, які, у свою чергу, пообіцяли продовжити знайомство новими зустрічами.

Управління поліції охорони в Житомирській області