Службу автодоріг в Житомирській області звинувачують у завищенні кошторису на ремонт доріг

Незалежна експертно-моніторингова група здійснила першу оцінку проведення державних закупівель у Житомирській області.

Предметом оцінки стала закупівля робіт з поточного середнього ремонту на трьох ділянках автомобільної дороги М-21 Житомир – Могилів-Подільський, загальною протяжністю близько 32 кілометра:

Лот 1 – ділянка км 4+000 – км 14+600;

Лот 2 – ділянка км 14+600 – км 25+200;

Лот 3 – ділянка км 25+200 – км 35+800.

«За результатом проведеного дослідження кошторисної документації учасника, що запропонував найнижчу цінову пропозицію, а також за результатами аналізу усіх наданих матеріалів, встановлене ймовірне завищення Службою автомобільних доріг у Житомирській області очікуваної вартості закупівлі», – йдеться у висновку моніторингової групи.

Як зазначено було у звіті, можливе завищення становить 100 мільйонів гривень (за цінами матеріалів та робіт станом на червень 2015 року) від визначеною Службою автодоріг очікуваної вартості у 292 мільйони гривень (292 029 024 гривень).

«За результатами звіту незалежної моніторингової групи, Укравтодор ініціював перевірку роботи Служби автомобільних доріг у Житомирській області. Якщо завищення буде доведено – будуть прийматися відповідні рішення щодо звільнення та покарання відповідальних за це осіб», – зазначив Євгеній Барах, тимчасово виконуючий обов’язки Голови Укравтодору.

Як повідомлялось. на залишкові роботи по ремонту дороги Житомир – Могилів-Подільський витратять більше 170 мільйонів.

Як писав Репортер, на початку року “Житомирський облавтодор” отримав майже сто мільйонів на утримання доріг області.