У 2016 році платники Житомирщини сплатили понад 2 мільярди гривень податків

За підсумками п’яти місяців 2016 року в області забезпечено збір 2 мільярдів 159 мільйонів гривень платежів до бюджетів усіх рівнів. Тільки у травні зведений бюджет поповнився на 508 млн. грн.

Про це повідомляє Сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

До державного бюджету мобілізовано понад 900 млн. грн. Місцеві скарбниці завдяки сплаченим податкам поповнились на 1,3 млрд. грн., що на 407 млн. грн. перевищує минулорічний показник.

У наповненні державного бюджету вагомим є надходження податку на додану вартість (324,7 млн. грн.) та податку на прибуток (139 млн. грн.).

Основним наповнювачем місцевих бюджетів традиційно є податок на доходи з фізичних осіб, якого у січні – травні 2016 року зібрано понад 710 млн. грн. Це наполовину більше, ніж за п’ять місяців 2015 року, місцеві скарбниці області додатково отримали 237,8 млн. грн.

Як вважають аналітики Головного управління ДФС у Житомирській області, стабільність у наповненні державної та місцевих скарбниць забезпечується завдяки усуненню адміністративних бар’єрів для підприємницької діяльності та підвищенню податкової культури платників податків.