У Житомирі на зупинках громадського транспорту з’явилась спеціальна розмітка

Впродовж минулого тижня дорожники нанесли спеціальну розмітку на зупинках громадського транспорту по вулицях Грушевського та Київська, інформує прес-служба міськради.

Комунальники нанесли жовту лінію, яка вказує водіям, що зупинка та стоянка транспорту в цих місцях суворо забороняється. Також з’явилась жовта зигзагоподібна лінія, яка позначає місця зупинок маршрутних транспортних засобів. Це зроблено для підвищення безпеки руху та попередження заторів у місцях зупинок громадського транспорту.

Для Житомира подібна розмітка є новинкою, хоча це передбачено в Державних стандартах України та є в Правилах дорожнього руху України. Така розмітка не лише позначає місця зупинок маршрутного громадського транспорту.

«Цього року ми підійшли до питання розмітки принципово по-іншому. Ми запропонували надати свої пропозиції всім фірмам в Україні, які займаються нанесенням розмітки. З них обрали кілька оптимальних варіантів. Також комунальне підприємство «ЖУАШ» отримало частину підрядів», ­­– пояснює заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Згідно Правил дорожнього руху, така розмітка забороняє зупинку будь-якого іншого транспорту на цій ділянці дороги, а також зупинку транспорту за 30 метрів в обидва боки від знаку, що позначає зупинку. Також планується нанести розмітку по вулиці Чуднівська, проспектах Миру та Незалежності.