У Житомирі перейменували додатково ще 33 вулиці.

Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський підписав розпорядження від 20.05.2016 №140 «Про перейменування топонімічних об’єктів та демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків у Житомирській області», а також розпорядження № 164 від 03.06.2016 року «Про внесення змін у додаток 1 до розпорядження голови облдержадміністрації від 20.05.2016 № 140».

«20 травня я підписав розпорядження про перейменування 796 вулиць у 223 населених пунктах Житомирщини. Я дослухався рекомендацій обласної комісії з топоніміки та позиції громадськості. Звертаю увагу місцевої влади на посилення роз’яснювальної роботи щодо нових проукраїнських назв. Це наша спільна відповідальність – виконати закон про декомунізацію. Також закликаю не гаяти часу в питанні демонтажу пам’ятників і анотаційних дощок», – сказав голова облдержадміністрації Сергій Машковський.

«На виконання ст. ст. 6, 39, 41, частини 2, 3 розділу VІІ Закону України «Про місцеві державні адміністрації», п.п. 6 п. 2 ст.7 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал–соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», враховуючи пропозиції громадськості, рекомендації Українського інституту національної пам’яті та обласної комісії з топоніміки перейменувати топонімічні об’єкти у населених пунктах Житомирської області без зміни нумерації будівель», – йдеться у документі.

Крім цього, документ передбачає виділення у місцевих бюджетах коштів на виготовлення та встановлення табличок з назвами вулиць і нумерацією будинків та їх встановлення.

Розпорядженням № 164 Машкоський також перейменував 33 вулиці у Житомирі.