У Житомирі поліція розшукує шахрая

6 червня до правоохоронців звернувся 28-річний житель обласного центру із заявою про ошуканство. За словами чоловіка, він дозволив покататись на власному велосипеді незнайомцю. Після цього той поїхав геть та не повернувся.

За словами заявника, усе сталось близько 15.30 в центрі міста. Не підозрюючи нічого лихого, він дозволив незнайомцеві, який зацікавився його велосипедом, спробувати на ньому проїхатись. Той же швидко поїхав геть. Зачекавши деякий час, чоловік зрозумів, що став жертвою шахрая та звернувся до поліції.

Нині правоохоронці проводять заходи, направлені на встановлення особи зловмисника.

Шановні громадяни! Аби не потрапити на гачок шахраїв, поліцейські радять дотримуватися наступних правил:

– уникайте будь-яких контактів з незнайомими особами, які хочуть яким-небудь чином привернути вашу увагу, на хвилину затримати або зупинити. Не бійтеся здатися грубими;

– ні в якому разі не передавайте незнайомим людям до рук, які хочуть «подивитися, випробувати, перевірити функціональність» тощо власні речі, ґаджети, транспортні засоби;

– батькам варто постійно проводити роз’яснювальні бесіди на згадану тему зі своїми неповнолітніми дітьми.

Якщо ви стали жертвою шахрайства, у жодному разі не зволікайте, одразу ж звертайтесь до найближчого відділення поліції або ж телефонуйте за номером «102».

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області