У Житомирі поліція затримала грабіжника відразу після злочина

13 червня оперативники карного розшуку, працюючи над розкриттям низки крадіжок інтернет-обладнання, водночас затримали молодика відразу після скоєння ним пограбування житомирянки. На одній з вулиць обласного центру незнайомець вихопив у жінки гаманець та кинувся втікати. Неподалік були розшуківці, які швидко зреагували та заблокували маршрути руху грабіжника.

Під час проведення відтворення обставин викрадення вартісного обладнання користувачів Інтернет-мережі працівники слідчої групи почули крик жінки про допомогу.

Швидко зорієнтувавшись у ситуації, оперативники з’ясували, що кілька хвилин тому незнайомець вихопив гаманець з рук потерпілої, яка у цей час розмовляла по мобільному. 40-річна жінка лишень встигла розгледіти спину грабіжника й здійняти галас.

Розшуківці перекрили прилеглий до місця події квартал та розпочали обстеження місць можливого сховку незнайомця.

Уже за кілька хвилин схожого за описом молодика помітили на одній з вулиць. Чоловік намагався пробігти до людного проспекту, аби загубитись у натовпі. Втім поліцейські його вчасно наздогнали та зупинили.

– Відібраний у жінки гаманець виявили у молодика під час поверхневого огляду, – розповів начальник відділу Управління карного розшуку ГУНП Віктор Пилипко. – Молодика доставили до Житомирського відділу поліції для встановлення всіх обставин.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Затриманий виявився 22-річним жителем обласного центру. Нині йому може загрожувати покарання від штрафу до 4-річного ув’язнення.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області