У Житомирі відбувся другий турнір з мафії

В Житомирі 11 червня 2016 року, відбувся другий турнір з мафії «10 волшебников», клубу «Black Mamba Mafia Club». 

Перший турнір відбувався після завершення зимового сезону. Не зважаючи на те, що клубу «Black Mamba Mafia Club», ще не виповнилося навіть 1 рік (дата заснування 12 листопада 2015 року), це вже другий турнір, організований клубом з інтелектуально-психологічної гри мафії.

За результатами весняного сезону, 10 найкращих гравців змагалися у десяти іграх, для того, щоб визначити найкращого гравця сезону. Загалом в сезоні грало понад 60 гравців, і за результатами усіх ігор підводився рейтинг, згідно якого і сформувалася перша десятка.

Перше місце з результатом 16 очок з 20 можливих, набрав Олександр Філінський (нікнейм ФІЛЯ).

Друге місце з результатом 16 очок(але за додатковими показниками, опинився на другому місці), взяв Владислав Кравець (нікнейм Keks).

Третє місце з результатом 14,5 очок зайняв Віталій Щавінський (нікнейм Vins).

Для довідки: Мафія — салонна командна психологічна покрокова рольова гра з детективним сюжетом, яка моделює боротьбу інформованих один про одного членів організованої меншості проти неорганізованої більшості.

Гра складається з двох основних компонентів: психологічного та математичного.

* Математичний: гравцям «щодня» необхідно запам’ятовувати, хто за кого голосував і ким виявився той, за кого голосували. У важливі моменти легко визначити, що той, хто голосував частіше за чесних, скоріш за все — мафія.

* Психологічний: гравці повинні володіти акторською майстерністю, щоб переконувати інших у своїй чесності й необхідності проголосувати за певного гравця, якого підозрюють у нечесності.