​Вже тиждень у Житомирі триває конфлікт із ввезенням сміття з міста Львова у Житомир

Вже тиждень у Житомирі триває конфлікт із ввезенням сміття з міста Львова у Житомир.

На вулиці Андріївській цілодобово стоїть блокпост активістів Правого сектора і місцевих жителів.

Активісти вирішили повністю заблокувати в’їзд на сміттєзвалище, чим викликали реакцію влади: на блок-пост приїхав представник комунального підприємства міськради з проханням розблокувати проїзд, пообіцявши включити активістів і представників місцевої громадськості з Крошні до складу комісії з врегулювання конфлікту.

Сміття – це проблема не тільки Крошні, а й усього Житомира.

На думку представника місцевої громадськості Тетяни Швець, ця проблема стосується не тільки Крошні, але і всього міста, так як токсичні відходи потрапляють в річку Кам’янку, а звідти в Тетерів. 

“Ми знаходимося на порозі епідеміологічної катастрофи. За час проведення акції представників влади не було. Сміттєзвалище в Житомирі функціонує з порушеннями всіх норм. Відстійники на полігоні були вирізані і замість них були зроблені підкопи, через які рідкі відходи виливаються в сторону водойми. А там купаються діти, крім того це наша питна вода. Більше воду нам брати ніде.”

Представник “Рух Автомайдан Житомир” Іван Єщенко висловив обережність з приводу блокування всього сміттєвого полігону: “Давайте шукати вихід. Якщо смітник переповнений – треба тиснути на владу, щоб вони терміново шукали місце для нового полігону”.

Жителі Крошні висловили вдячність активістам, що вони не залишилися в стороні від їх проблем і прийшли на допомогу.

Сміття Садового – це проблема не тільки Крошні, а й усього Житомира, – додав представник Громадської ради Ігор Малі і запропонував забрати землю в парку Гагаріна у львівських забудовників і дати їм дозвіл будуватися на сміттєвому полігоні і видати там квартири всім депутатам Верховної Ради, щоб вони зі своїх вікон спостерігали реальну ситуацію, в якій на Крошні живуть люди.

21 червня 2016 року в 10:30 в Житомирській міськраді повинна запрацювати комісія, в яку буде включено всі зацікавлені сторони.

Сергій Форест, відео Руслан Мороз

Видео: Руслан Мороз

IMG 0536

IMG 0537

IMG 0542