Житомиряни збираються протестувати проти сміття зі Львова

Житомиряни збираються 16 червня протестувати проти завозу сміття зі Львова на сміттєзавлище міста.

Про це вони пишуть у фейсбуці.

“Сьогодні в Житомирі немає полігону, тому сморід, просочування в підземні води небезпечних речовин, забруднення довкілля. Збір небайдужих житомирян о 17.00 на кінцевій зупинці. 53 та 53 а – Крошня, вул. Андрієвська“, – написала Ірина Коцюба.

Та не всі підтримують таку ініціативу. Депутат міськради Іван Фурлет зазначив, що ця ситуація дасть змогу вирішити питання з сміттєзвалищем у Житомирі.

“Коротко поясню. Житомиряни такі ж безвідповідальні як і більшість українців у питанні утилізації сміття. Замість того аби думати над тим, як прийти до сортування сміття, поголовної оплати за його вивезення… аби вирішити саме питання сміттєзвалища як такого, ми не хочемо аби у наше, вже давно вичерпане сміттєзвалище, не додавали чужого”, – зазначив Іван.

Нагадаємо, сьогодні мер Луцька повідомив, що місто припиняє приймати львівські відходи через протести мешканців. Хоча заявив, що кидати сусідів в біді неправильно.

Наприкінці травня рятувальники ліквідували масштабну пожежу на сміттєзвалищі у селі Великі Грибовичі Жовківського району біля Львова. На місці пожежі стався зсув твердих побутових відходів, в результаті чого під завалами опинилися троє рятувальників і еколог. Трьох із них знайшли мертвими.