Благодійно-мистецький фестиваль «АрТерапія» хоче перетворити занедбаний “Жовтень” на артмайданчик

Уже другий рік поспіль молода команда благодійно-мистецького фонду на підтримку онкохворих «АрТерапія» організовує фестиваль «Таких, як я – багато» у Житомирі, аналогу якого в нашому місті немає.

Для Житомира вже стає традицією наприкінці липня не відставати від найбільших міст України і проводити фестиваль за участі музичних гуртів, проектів, поетів і письменників мистецтвознавців з усієї України. Мистецтво в місті прокидається завдяки волонтерам БМФ «АрТерапія». 

Як зазначає голова фонду, поетеса, громадська діячка і молода мама Юлія Закаржевська: «Кількаденний фестиваль, власне, як і фонд, має дві мети: культурну і благодійну. Культурна мета полягає у створенні майданчика для відродження і промоції мистецтва у Житомирі, а благодійна – збір коштів на гамма-терапевтичний пристрій для Житомирської обласної онколікарні. В цьому році співорганізатором виступила рекламна агенція «Кран», яка додала потужності фестивалю, завдяки великий кількості рекламних площин, плануємо збільшити маштабність та аудиторію заходу».

Такий формат допомагає навчити житомирян цінувати мистецтво і платити за нього, долучати жителів міста до благодійності і повернути благодійності хорошу репутацію.

Нагадаємо, що минулого року фестиваль «Таких, як я – багато» тривав майже тиждень і насичена програма вражала кількістю відомих персоналій з мистецького світу Житомира та всієї України: Олександр Ірванець, Дмитро Лазуткін, Христина Халімонова, Павло Коробчук, сестри Артеменко, «Zapaskа», «Остров добрых надежд», The Heartbeats та ін. Щодня відбувалися перформанси, майстер-класи, покази кінострічок, лекції. Завдяки відвідувачам не лише з Житомира, вдалося зібрати близько 13 000 грн. упродовж фестивалю.

Упродовж року фонд активно продовжував свою діяльність, зокрема, відеозвернення волонтерів з проханням перетворити «Жовтень» на арт-майданчик на постійній основі набуло чималого резонансу і спонукало місцеву владу до такого кроку (на разі, йде конкурс на найкращий арт-проект).

Фестивальна програма цього року обіцяє бути ще більш насиченою, літературна програма включає виступи: Олександра Комісарова, Яніни Дияк, Олени Павлової, Кузька Кузякіна; фестиваль відеопоезії, вільний мікрофон – «Вірші під червоною лампою».

Музична програма: «Остров добрых надежд» – vk.com/odnzt; «Retro21»–vk.com/retro_2; «Разом ліпше»vk.com/razom_lipsheKarr» – vk.com/karr.karr; «Edgy Point»– vk.com/edgypoint.

А тому не пропустіть головний фестиваль року з 29-31 липня в кінотеатрі «Жовтень».

Слідкуйте за новинами та оновленнями у соціальних мережах:

https://vk.com/arterapiya_ua

https://www.facebook.com/artherapy.ua/