Британська саморобка кидає виклик гіперкару BUGATTI

Британський виробник дрібносерійних спорткарів Elemental стверджує, що його остання розробка, невеликий родстер RP1, цілком здатний посперечатися з розгінної динаміці з кращими суперкарами.

Bugatti Veyron з мотором нестандартної конфігурації W16 з чотирма турбінами витрачає на прискорення до 100 км / ч 2,5 секунди. Родстер Elemental RP1, який оснащується набагато менш екзотичною “четвіркою” Ford з сімейства EcoBoost потужністю 280 к.с., в ході випробувальних заїздів на треку Лонгкросс в британському Сурреї зміг виконати те ж саме за 2,7 секунди. Однак творці родстера вважають, що весь потенціал спорткара ще не розкритий.

А який автомобіль вважається найшвидшим в світі? Нещодавно АвтоВесті з’ясовували це в черговому випуску рубрики “Прості питання”

Випробувачі заявили, що показати кращий результат їм завадили стан треку, низька кваліфікація тест-пілота і зношені шини. “Наші дані показують, що машина здатна на більше, але ми не женемося за досягненнями при розгоні по прямій. Приємно усвідомлювати, що машина дуже швидка, але наша увага зосереджена на розробці спорткара, який забезпечує задоволення від водіння”, – заявив виданню Autocar технічний директор Elemental Джон Беглі.

Родстер RP1 важить всього 750 кг, так як побудований на базі монокока, зібраного з карбону і алюмінію. Вражаючі динамічні результати йому допомогла продемонструвати фірмова система лонч-контролю, розроблена в Elemental, яка контролює пробуксовку і оптимізує перші три передачі для оптимізації тягових показників.

Спорткар Elemental RP1 оцінений приблизно в 100 000 фунтів (близько 120 000 євро), тоді як Bugatti Veyron в Великобританії можна купити приблизно за 850 000 фунтів. Виробництво цієї моделі, нагадаємо, вже завершено, – а наступник гіперкара, Bugatti Chiron коштує вже близько 2 млн фунтів (майже 2,4 млн євро).

Спеціалізований автосервіс “Майстер Сервис” відкритий для кожного автолюбителя. Професіонали виконають всі ваші забаганки. Звертайтесь – http://sto.ms/.