До кінця року знесуть східну трибуну стадіону “Полісся”, – Машковський

Як здійснюється реконструкція стадіону «Полісся» оглянув сьогодні, 29 липня, голова облдержадміністрації Сергій Машковський.

Керівник області систематично відвідує обласний стадіон та контролює якість і темпи виконання робіт, що проводяться за кошти ДФРР.

Нині західна трибуна майже готова – після проведення всіх робіт (вентиляція, пожежна система) по легкоатлетичному манежу, який знаходиться під трибуною, трибуна буде здана в експлуатацію.

«Я поставив завдання підрядникам та відповідальним особам – до 1 вересня західна трибуна має бути знана в експлуатацію. Зараз реконструкція перебуває на завершальному етапі», – повідомив Сергій Машковський.

Західна трибуна вміщуватиме 4,8 тис. глядачів. Східна ж перебуває в аварійному стані і її реконструкція не можлива. Тому до кінця року її буде знесено.

Так, другим проектом до кінця 2016 року, що теж втілюється за кошти ДФРР, передбачається реконструкція футбольного поля з системою поливу та дренажу, бігових доріжок, підведення зовнішніх мереж та демонтаж інших трибун із подальшим благоустроєм території. Частину робіт із благоустрою та накриття західної трибуни заплановано провести у наступному році.

«Майновий комплекс стадіону «Полісся» і надалі буде знаходитися в обласній комунальній власності. Його реконструкція проходить не лише для футбольного клубу, а й для легкоатлетів та проведення різного роду змагань, у тому числі й всеукраїнського рівня. Для мене сьогодні більш важливо зробити футбольне поле й бігові доріжки – базу для тренувань наших спортсменів. Основний принцип – якість робіт та темпи виконання», підкреслив голова ОДА.

На наступному тижні на стадіоні розпочнуть реконструкцію поля та підведення зовнішніх мереж.

Довідково: Житомирський центральний стадіон «Полісся» збудований у 1951 році. Остання реконструкція відбулася у 1980 році. Стадіон перебуває в аварійному стані, через що не експлуатується. Міські та обласні спортивні організації не мають достатньої можливості повноцінно розвивати відповідні напрямки фізкультури та спорту, проводити культурно-масові заходи.

За рахунок коштів державного та обласного бюджетів протягом 2013-2015 років було проведено капітальний ремонт легкоатлетичного манежу, який знаходиться у підтрибунних приміщеннях західної трибуни та часткову реконструкцію Західної трибуни.

За результатами коригування робочого проекту «Центральний стадіон в м.Житомирі. Реконструкція Західної трибуни» загальна кошторисна вартість будівництва в цінах 2015 року склала 24705,68269 тис.грн. Враховуючи вартість виконаних робіт, залишок необхідних коштів для завершення реконструкції об’єкту станом на 01.01.2016 складає 9556,377 тис.грн.

У 2016 році фінансування здійснюється з Державного фонду регіонального розвитку у сумі 3150,0 тис.грн, співфінансування з обласного бюджету передбачено у сумі 350,0 тис.грн. Всього 3500,0 тис.грн

Загальна вартість об’єкту з реконструкції футбольного поля та бігових доріжок – 8460,311 тис.грн.

Кошти ДФРР – 7610,311 тис.грн.

Кошти місцевого бюджету – 850,000 тис.грн.