«ФітнесЧас з Катериною Согою»: житомирянка показала, як правильно «качати» прес, аби мати плаский живіт

Бути стрункою, красивою та здоровою – природнє бажання багатьох дівчат. 

У когось не вистачає часу на заняття, інші не люблять відчувати «сторонні очі» на тренуваннях. Тому альтернатива походам в спортивний зал – заняття вдома.

30-річна житомирянка Катерина Сога не уявляє свого життя без спорту і у вільний від роботи, яка не пов`язана із спортом, час займається або в спортзалі, або на спортмайданчиках, або вдома. 

 “В 20 з хвостиком почала спостерігати таку тенденцію, що з віком все важче зберігати гарну форму тіла”.

Репортер Житомира: Ти вже понад 10 років займаєшся фітнесом. Чому обрала саме цей спортивний напрямок?

Катерина: Я все своє свідоме життя займаюся спортом. З 17 років бігала в яру. Як кажуть «Понад річкою, понад яром долиною». В 20 з хвостиком почала спостерігати таку тенденцію, що з віком все важче зберігати гарну форму тіла. Якщо раніше я могла собі дозволяти насолоджуватися усілякими «смаколиками», то в 22 я зрозуміла, що ці «смаколики» відкладаються десь збоку. Тому й вирішила займатися фітнесом, аби мати привабливий вигляд.

Репортер Житомира: За який період часу помітила зміни у фігурі?

Катерина: Відверто кажучи, ефект був досягнутий на третьому-четвертому місяцях. Але була натхненна праця і ніякої пощади до себе.

“Анорексичних дівчат не сприймаю. Вони мене лякають. Мабуть, і чоловіків теж відлякують”.

Репортер Житомира: Ти ж ніколи не мала особливих проблем із фігурою?

Катерина: Так, пампушкою не була. Я завжди підтягую своє тіло. Але й до худоби не прагну. Взагалі не люблю ці скелети, анорексичних дівчат не сприймаю. Вони мене лякають. Мабуть, і чоловіків теж відлякують.

“Іноді їм сало, але в обмежених кількостях. Бажано свіже несолоне натщесерце”.

Репортер Житомира: А що ти включаєш в свій повсякденний раціон?

Катерина: Я – за здорове харчування. Їм овочі, фрукти, обов`язково м`ясо та рибу. А от тістечка взагалі не їм. На мою думку, всі борошняні вироби – це забиття шлунку, тут немає нічого корисного.

Репортер Житомира: А хліб хоча б їсиш?

Катерина: Хліб іноді їм. Люблю чорний з родзинками та з курагою.

Репортер Житомира: А є такий хліб із салом всередині. Такий любиш?

Катерина: Я сало полюбляю в чистому вигляді. Сало, між іншим, дуже корисне.

Репортер Житомира: А телеведуча Ольга Фреймут в одній зі своїх передач казала, що сало – це целюліт свині, і обурювалася тим, що люди його їдять.

Катерина: Ні (сміється, – ред.), сало смачне і корисне, але в обмежених кількостях. Бажано свіже несолоне натщесерце. Треба з’їсти в розмір із сірникову коробочку. А знаєте, яка його калорійність? В 100 грамах сала 900 калорій.

Репортер Житомира: А якщо з`їсти півкіла сала за день, скільки треба тренуватися?

Катерина: Доби буде замало. Тому не зловживайте.

Репортер Житомира: В 100 грамах сала 900 калорій, а, як мені відомо, за годину тренування можна спалити від 300 до 500 калорій.

Катерина: Так, до того ж включаючи аеробні навантаження. А наприклад, качання пресу не спрямоване на велике спалювання калорій, а спрямоване на спалювання жиру і підкачування м`язів. Взагалі 20-30 хвилин заняття спрямоване на спалювання 150 калорій. Це не багато. Але ж ми прагнемо досягти гарної форми. Калорії найкраще спалювати, бігаючи, стрибаючи на скакалці, або їздячи велосипедом.

“Качати” прес щодня не раджу, бо це неефективно, оскільки м’язи мають відновлюватися”.

Репортер Житомира: Перше заняття в програмі «ФітнесЧас» присвячене вправам для пресу. Як часто треба їх виконувати, аби досягти максимального ефекту?

Катерина: Через день. Щодня я не раджу, бо це неефективно, оскільки м’язи мають розслаблюватися, відновлюватися, адже виділяється молочна кислота під час навантаження. Має пройти хоча б доба для відновлення м’язів. Тренуватися варто через день по 20-30 хвилин і результат за кілька місяців гарантований.

Репортер Житомира: Зараз безліч різних вправ для пресу, але часто дівчата роблять стандартні підняття тулубу. Від цього будуть кубики на животі?

Катерина: Ні (сміється, – ред.). Це вправа для ледачих. Якщо дівчина раптово лягла качати прес, значить через годину на море. Можливо, свідомо людині від цього стане легше, але результату вона не досягне. Треба розуміти, що є верхній прес, нижній прес, косі м`язи пресу і потрібно робити різні вправи, спрямовані на підкачку конкретних м`язів. 

В першому відеоуроці Катерина Сога показує 5 найефективніших вправ для пресу. 

Автор проекту – Наталія Дехтієвська.