Керівництво Овруцького району виступило проти патріотичної української музики і ввімкнуло “радянський контроль”

Керівництво Овруцького району забороняло житомирським активістам слухати українську музику під час проведення акції. Крім того, представникам цивільного корпусу “АЗОВ” заборонили проводити безкоштовний показ патріотичного фільму у приміщенні місцевого будинку культури.

Про це повідомляє 
Житомир.Тудей.

Зокрема, заступник голови Овруцької районної ради Ірина Михайлевська спочатку попросила активістів зробити музику тихіше, а після того й взагалі почала вимагати вимкнути. Мовляв, вона заважає працювати людям у приміщення районної адміністрації. Після відмови активістів, жінка викликала на підмогу голову райдержадміністрації. За словами представників цивільного корпусу “АЗОВ” дійшло до погроз. Чоловік вимагав забратися з міста та не влаштовувати провокацій, а потім запропонував активістам “допомогти” з від’їздом.

За словами азовців, вони згідно закону попередили міську владу про проведення просвітницької акції, та жодного громадського спокою не порушували. Вони також зазначили, що після скандалу з керівництвом району їм заборонили показувати безкоштовний патріотичний фільм у міському будинку культури.

Підтвердила цю інформацію і директор міського будинку культури. Вона пояснила, що надійшов усний наказ від керівництва не дозволяти активістам показувати фільм.

Заборонила показ фільму не я, заборонила районна рада, адже будинок культури є власністю районної ради і відповідно дозволи надають вони”, – пояснила директор овруцького будинку культури.

У районній раді заступника голови не виявилось. Пані Михайлевська на цілий день поїхала у відрядження та, відповідно, коментар надати не може. Проте секретар розповіла, що конфлікт дійсно був, але вона не знає подробиць. А щодо заборони показу фільму, то його заборонили через те, що керівництво району його не бачило.

Якби активісти попередньо показали цей фільм, як і просило керівництво, то я думаю ніяких проблем не виникло б. Заборона саме через те, що перед показом громаді, його мали узгодити з керівництвом”, – пояснила секретар, яка перед тим все ж додзвонилась до пані Михайлевської.

Нагадаємо, що представники топонімічної комісії одноголосно підтримали подання щодо
перейменування назв вулиць та провулків в Коростені, Овручі та ще у кількох містах районного підпорядкування.