Керівництво Житомирської обласної ради зустрілося з делегацією Нижньосілезького воєводства Республіки Польща

5 липня, відбулася зустріч керівництва обласної ради та облдержадміністрації з делегацією Нижньосілезького воєводства Республіки Польща, у ході якої обговорено співробітництво у сфері освіти і культури. 

У заході взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, голова облдержадміністрації Сергій Машковський та його заступник Ярослав Лагута, міський голова Сергій Сухомлин, Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Томаш Олейнічак, член управління воєводства Тадеуш Самборський, а також представники галузей освіти та культури Житомирської області та Нижньосілезького воєводства.

Член управління воєводства Тадеуш Самборський зазначив: «Профіль нашої делегації – освіта і культура, і саме партнерство у цих сферах буде першим кроком для зближення наших регіонів. І якщо ми почнемо розвивати співробітництво у галузях освіти та культури, то у подальшому буде легше налагоджувати відносини й в інших галузях».

У свою чергу перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма сказав: «Найкраща дипломатія – це народна дипломатія, і коли маленькі міста, селища, установи, заклади між собою спілкуються, то вони краще один одного розуміють. Наші вищі навчальні заклади мають не одну угоду про співробітництво з польськими освітніми закладами, і більше 10 районів Житомирщини уклали угоди з повітовими містами Республіки Польща. Завдяки цьому регіони мають можливість обмінюватися досвідом. І обласна рада, депутати будуть підтримувати та усіляко сприяти, аби співпраця між нашими регіонами не обмежувалася лише галузями освіти та культури, а й розвивалася в інших сферах життєдіяльності».

Представники освітньої галузі воєводства представили свої проекти і пропозиції, які можуть бути реалізовані спільно з нашою областю.

del1

del2

del3

del4

del5

del6

del7

del8

Прес-служба обласної ради