Кілька компаній долучилися до конкурсу на кращий проект для першого в Житомирі арт-центру

Конкурс на кращу концепцію переформатування будівлі колишнього кінотеатру «Жовтень» у міський молодіжний арт-центр оголошено у Житомирі. Відповідне розпорядження міського голови підписано 7 липня.

Ідея полягає у створенні платформи для реалізації громадських ініціатив, популяризації сучасного креативного мистецтва у всіх його проявах, створенні простору для культурного та інтелектуального дозвілля житомирян і гостей міста. Планується, що у майбутньому арт-центрі відбуватимуться арт-події як всеукраїнського, так і міжнародного рівня.

Наразі вже кілька компаній подали свої проекти на конкурс. Про це в соцмережі повідомив заступник міського голови Матвій Хренов.

“Друзі, поспішайте взяти участь у конкурсі на кращий проект для першого в Житомирі арт-центру. Вже є декілька заявок від компаній, сподіваюся, їх буде більше і ми побачимо більше класних проектів. Долучайтеся та кличте друзів. Чекаємо ваші заявки на участь у конкурсі проектів”, – написав чиновник.

До участі у Конкурсі запрошуються фахівці або авторські колективи фахівців – дипломованих професійних архітекторів, дизайнерів, а також студенти архітектурних навчальних закладів. Конкурсанти повинні подати графічні матеріали на 2-4-ох планшетах розмірами 1,2 м х 0,8 м та надсилаються в електронному вигляді. Обсяг пояснювальної записки не більше 2-ох сторінок друкованого тексту (формат А4) українською мовою.

Конкурс проходитиме у два тури. У першому турі визначатимуться кращі проектні пропозиції шляхом он-лайн голосування на сторінці 10 переможців першого туру будуть запрошені на захист своїх проектів у другому етапі Конкурсу.

До уваги конкурсантів повідомляємо, що облаштування приміщення арт-центру повинно бути оформлено у мінімалістичному стилі, з урахуванням можливості трансформації громадського простору (фойє) та адміністративних приміщень у лекторії, конференц-зали, коворкінги, кіно-, театральні зали, тощо.

Замовником Конкурсу встановлюється преміальний фонд, який складає 50 000 грн. Розподіляється фонд наступним чином:

– перша премія – 25 000 грн;

– друга премія – 15 000 грн;

– третя премія – 10 000 грн.

Конкурсні роботи приймаються до 07 жовтня на електронну адресу організатора:artcentrezhovten@gmail.com

З питань проведення Конкурсу звертатися за адресою: вул. Покровська, 6, м. Житомир, 10014,тел. (0412) 47-27-86, e-mail: artcentrezhovten@gmail.com