На Житомирщині покарали егеря-бізнесмена

З  позиції прокуратури Житомирської області та Служби безпеки України в області судом визнано винним єгеря державного лісогосподарського підприємства у скоєнні корупційного правопорушення.

Постановою Богунського районного суду м. Житомира посадову особу притягнуто до відповідальності у виді штрафу на суму 5 100 грн із конфіскацією одержаного ним від підприємницької діяльності доходу на суму майже 4 млн грн.

Установлено, що працюючи на посаді єгеря держпідприємства з березня 2011 року, він одночасно (із 2007 р. зареєстрований як підприємець) займався підприємницькою діяльністю, пов’язаною із лісопильним та стругальним виробництвом, посередництвом у торгівлі деревиною, будівельними матеріалами, оптовою торгівлею деревини і будматеріалами у тому числі і за кордон.

За інформацією фіскальної служби, протягом другого півріччя 2015 та 1 кварталу поточного років посадовець одержав від підприємництва дохід на загальну суму понад 3 975 600 грн.

Таким чином єгер, будучи службовою особою державної охорони природно-заповідного фонду та одночасно здійснюючи підприємницьку діяльність, від якої одержував прибуток, порушив обмеження п.1 ч.1 ст. 25 Закону України «Про запобігання корупції».

Органами прокуратури забезпечено розгляд адміністративного протоколу про вчинення адміністративного правопорушення за ст. 172-4 ч.1 КУпАП у суді, за результатами якого єгеря визнано винним та притягнуто до відповідальності.

Довідково. Відповідно до «Положення про державну лісову охорону», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2009 року, єгер є посадовою особою державної лісової охорони. Статтею 2 Закону України «Про державний захист працівників суду та правоохоронних органів», до поняття правоохоронних органів віднесено і державну лісову охорону. Крім того, відповідно до ст. 89 Лісового Кодексу України Державна лісова охорона має статус правоохоронного органу.

Прес-служба прокуратури Житомирської області