На Житомирщині у двох пенсіонерок виявили понад півтисячі рослин маку

Без категорії

29 червня під час проведення оперативно-профілактичних заходів в с. Колодянці інспектори поліції виявили на присадибних ділянках місцевих жительок незаконні посіви снодійного маку. Рослини направили на експертне дослідження. Про це інформують в поліції.

Протизаконну діяльність 69-річної жительки району припинили поліцейські. Правоохоронці виявили на городі жінки цілу ділянку, засіяну снодійним маком. Рослини буяли серед іншої городини. Усього правоохоронці нарахували 200 рослин, що ймовірно містять наркотичні речовини.

На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції. Усі рослини спололи та направили на експертне дослідження.

Ще одну наркоплантацію поліцейські виявили в цьому ж селі на городі у 60-річної місцевої жительки. Жінка пояснила, що вирощує мак «на пиріжки», мовляв, нічого лихого вчинити не хотіла. Усього на її грядках виросло 360 нарковмісних рослин.

Поліція нагадує, що мак та коноплі є сировинною базою для виготовлення наркотичних речовин. Відтак, державою врегульовано питання щодо посівів цих рослин для харчових та промислових потреб. Зокрема, законодавством визначено, що посів таких рослин у приватних господарствах є незаконним.

Нині розпочато досудові розслідування. Відповідно до ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України жінкам може загрожувати штраф від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців чи 3-річне обмеження волі.